DOGODKI IN AKTIVNOSTI

PotOznačena pot
PrimernostPrimerno za družine
Trajanje/dolžina6. ur
Način prevozaavtobusni prevoz, lastni prevoz
Oprema / dokumentiplaninska oprema primerna vremenu

Planinsko društvo Nova Gorica v sodelovanju z Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana in Območnim združenjem borcev za negovanje tradicij NOB Nova Gorica vabi v nedeljo, 26. oktobra 2014 na 2. POHOD PO MIHAJLOVI POTI. Na poti iz Nove Gorice do Vitovelj se bo avtobus zadržal v Šempasu pred spomenikom padlemu slovenskemu in azerbajdžanskemu narodnemu heroju. Začetek pohoda bo ob 9. uri po krajši komemoraciji na Vitovljah. Na Kopitniku po manj kot dvournem vzponu se bo skupini pridružil lojtrnik s konjsko vprego, da bi pomagal starejšim pohodnikom. Pot bo vodila preko Nemcev in Lokvi do čepovanskega pokopališča. Tam bo ob 15. uri slavnost, sledilo ji bo družabno srečanje. Povratek z avtobusom do Nove Gorice je načrtovan ob 17.30 uri - 18. uri.

Prijave za avtobusni prevoz sprejema tajništvo društva do četrtka, 23. oktobra, ko bo ob 18. uri sestanek s prijavljenimi udeleženci. Prispevek za avtobusne stroške je 5 €. Obvezna je planinska oprema in primerna telesna pripravljenost.

PROGRAM  poteka dogodka je naslednji:

Planinsko društvo Nova Gorica, Bazoviška 4 (053023030, planinskod.novagorica@siol.net) sprejema prijave za udeležbo na pohodu do četrtka, 23. 10., ko je  ob 18. uri na sedežu Planinskega društva Nova Gorica sestanek z »domačimi« udeleženci pohoda. Do istega dne društvo sprejema najave drugih s prevozom opremljenih planinskih društev.  V obeh primerih je potrebno  sporočiti število udeležencev pohoda in tistih, ki se bodo udeležili le slavnosti v Šempasu in/ali v Čepovanu.

Nedelja, 26. 10. 2014:

7.45: Odhod planincev in drugih pohodnikov z avtobusom z novogoriške avtobusne postaje do Šempasa in nato do Vitovelj. Krajšemu ogledu Mihajlovega muzeja sledi ob 8.15 krajši kulturni program v izvedbi učencev šempaske osnovne šole. Nato pohodnike pelje avtobus do Vitovelj.

9.00: Po položitvi venca na mestu, kjer je pred 70 leti padel Mihail Huseinzade- Mihajlov, se pohodniki odpravijo na vzpon proti Kopitniku, kamor naj bi prispeli ob 10.45. Od tam bo spremljava vozila prve pomoči.  Ob 11.30  bo v Solovi dragi pričakal pohodnike lojtrnik s simbolično konjsko vprego. Spremljal jih bo, tudi s harmonikarjem, vse do Čepovana. Pri Nemcih in/ali potem na Lokvah ob 13.30, ko bo krajši počitek in osvežitev, pričakujejo nove pohodnike. Tam bodo pohodnike pozdravili  starejši člani ZB, ki bodo do tja in nato do Čepovana prispeli z avtobusom, odhajajočim izpred novogoriške avtobusne postaje ob 12.45. Prihod pohodnikov ob partizanskih zvokih harmonike do čepovanskega pokopališča je predviden ob 15. uri.

Ob 12.45 izpred novogoriške avtobusne postaje je odhod starejših članov ZB in drugih simpatizerjev prek Lokvi do Čepovana. Ti se morajo prijaviti Območnemu združenju borcev NOB Nova Gorica najpozneje do četrtka, 23.10. 2014.

Prihod v Čepovan ob 15.00.

Ob 15.15: Pozdrav pohodnikom, poklonitev heroju Mihajlu pri grobnici  in krajši kulturni program učencev Osnovne šole Čepovan. Ob 15.30 sledi družabno srečanje. Avtobusni povratek pohodnikov in drugih udeležencev slavnostnega dogodka do Nove Gorice bo med 17.30 in 18. uro.

Lepo vabljeni.

Ostali dogodki in aktivnosti ta dan:
 Pohod okoli Žirov Pohod
 Zahodni Stolov greben Tura