PLANINSKA
SLOVENIJE

četrtek, 21. julij 2016, ob 14. uri

Oskrbnik Franci Beguš nočni gost na 1. programu Radia Slovenija

Dolgoletni oskrbnik Kranjske koče na Ledinah Franci Beguš, ki v divji amfiteater Ravenske Kočne planince privablja tudi s koncerti klasične glasbe, lansko planinsko sezono pa se je moral udarniško znajti po uničenju oskrbovalne žičnice, je bil v noči na petek, 22. julija 2016, nočni gost Aleša Ogrina na 1. programu Radia Slovenija. Pogovoru je mogoče prisluhniti tudi v radijskem arhivu.
"Na nočni obisk tokrat prihaja Franci Beguš, oskrbnik Kranjske koče na Ledinah. Koča je edinstvena v Sloveniji, saj obiskovalcem ponuja koncerte klasične glasbe v eni izmed najlepših koncertnih dvoran pri nas – v divjem amfiteatru Ravenske Kočne. Tako lahko planinci tam preživijo navdihujoč večer v družbi glasbe in gora, doživijo izkušnjo, ki je sicer večinoma ne morejo dobiti na kateri drugi slovenski planinski koči. V pogovoru bomo izpostavili tudi pomembnost sodelovanja med planinsko kočo, lokalnim planinskim društvom in entuziastično planinsko mladino, ki je po udaru strele v strojnico oskrbovalne žičnice koče omogočila njeno nemoteno delovanje. Franci Beguš pa je v zimskem času tudi oskrbnik na slovenski najstarejši planinski koči – Orožnovi koči za Liscem pod Črno prstjo," nočni pogovor napoveduje voditelj Aleš Ogrin.

Vabljeni k poslušanju zanimivega pogovora, ki je dosegljiv v spletnem arhivu 1. programa Radia Slovenija (klik).
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11119 29. 4. 2024