četrtek, 16. april 2015, ob 16. uri, ogledov: 4428

Od petka do nedelje dobrodošli na sejmu NATURO

Splošno |
Planinsko društvo Gornja Radgona |
V ospredju letošnjega mednarodnega sejma Aktivnosti in oddiha v naravi, ki svoja vrata obiskovalcem odpira med 17. in 19. aprilom v Gornji Radgoni, bodo zeleni turizem, regionalna kulinarika, gibanje, zdrava prehrana in prehranska dopolnila. Za obiskovalce je sejem odprt od 9. do 18. ure.
S svojo dejavnostjo se bo predstavila tudi Planinska zveza Slovenije. Planinska založba bo nudila izbor vodnikov, zemljevidov in ostalih edicij, ki jih bo mogoče kupiti po akcijskih cenah. Na planinska doživetja vas bodo vabile planinske koče Dom na PeciPlaninski dom na JančahPlaninski dom na ZeleniciErjavčeva koča na VršičuPogačnikov dom na Kriških podih ter ostale koče in Slovenski planinski muzej v Mojstrani. Za dobro razpoloženje bodo skrbela tudi lokalna planinska društva.

Plezanja željni se bodo lahko preizkušali na umetni plezalni steni, na kateri bodo vsak dan potekale tudi demonstracije športnih plezalcev iz športne enote Slovenske vojske ter Večnacionalnega centra odličnosti za gorsko bojevanje.

Da ne bo manjkalo planinskih užitkov vas vabimo tudi na pohod, ki ga v soboto, 18. aprila, organiziramo v sodelovanju s Planinskim društvom Gornja Radgona. Ob prijetnem druženju boste lahko spoznali lepote Gornje Radgone - mesta sejmov in penine.

Člani Planinske zveze Slovenije imate pri nakupu vstopnic tudi poseben popust. Cena vstopnice, ki je sicer 5 €, stane za člane PZS le 4 €. Planinska društva še posebej vabimo, da organizirajo skupinski obisk sejma in ponudijo svojim članom priložnost za prijetno druženje.

naturo_foto_natalija_marovt
Planinska zveza Slovenije se predstavlja na sejmu Naturo v Gornji Radgoni (foto Natalija Marovt)

Poleg Planinske zveze Slovenije se bodo na sejmu predstavile vse vodilne organizacije slovenskega turizma in tudi manjši turistični ponudniki. Pod okriljem
Turistične zveze Slovenije se bodo predstavila turistična društva iz celotne Slovenije, v sodelovanju z Javno agencijo Spirit Slovenija se bodo predstavili inovativni slovenski turistični ponudniki, prejemniki nagrade Snovalec, Pohodništvo in kolesarjenje GIZ pa bo predstavilo najboljše pohodne in kolesarske poti po Sloveniji.

Lokalni, pomurski ponudniki pa se bodo predstavili v okviru projekta Pomurje re(j)dno dobro, kjer boste lahko dobili tudi ideje za aktivni spa oddih ter spoznali wellness, selfness in mindfullness programe.

Da bo dogajanje na sejmu okusno in zabavno, bodo poskrbeli ponudniki slovenskih turističnih kmetij, spoznati bo mogoče tudi pestro turistično in kulinarično ponudbo slovenskih in tujih pokrajin.

Več informacij na spletni strani pomurskega sejma.

naturo_glava_slo

Sočasno se bo odvijal sejem Lov, ki bo nudil v ogled in ugoden nakup pestro ponudbo lovske in ribiške opreme. Oba sejma bo spremljala še mednarodna razstava starodobnikov Avto-moto klasika, ki povezuje vse tiste, ki skrbijo za ohranjanje tehnične dediščine.

728x90_lov_naturo