petek, 19. april 2024

torek, 25. avgust 2015, ob 17. uri, ogledov: 2604

Golf v hribih? Zakaj pa ne!

Splošno |
Planinsko društvo Železničar Ljubljana |
Na predzadnjem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa se je zbralo 507 planincev, med njimi več kot 100 takšnih, ki so v letošnjem letu osvojili že vse Zlatorogove vrhove. V sodelovanju s Planinskim društvom Železničar Ljubljana smo pred Kosijevim domom na Vogarju v soboto, 22. avgusta, izvedli še enega v vrsti veselih hribskih dogodkov.
Dolina je bila preplavljena z gostim morjem megle, ko so prvi planinci prisopihali na s soncem obsijan prireditveni prostor pred Kosijevim domom na Vogarju. Nekateri so se odločili za postanek, kavo, malico, nekateri so se le vpisali v Zlatorogovo častno vpisno knjigo in jo popihali dalje na sosednje vrhove rekoč »pridemo nazaj!«, spet drugi pa so že pred deveto uro plesali. Čudežni dečki so nas zabavali od zgodnjih jutranjih ur in zares so čudežni; še tisti, ki se plesa branijo z vsemi štirimi, so se tekom dneva opogumili in se vrteli kot za stavo.

Dobre volje zagotovo ni manjkalo. Vrvež pred kočo ni pojenjal vse do poznih popoldanskih ur. V tem času smo ponovno izvedli kopico družabnih animacijskih iger. Otroci so ustvarjali v otroškem kotičku Metode Skovik, kjer so lahko izdelali sovice najrazličnejših oblik, risali tatuje na kožo ali pa si trajen spomin ustvarili kar na lastni majici. Metodica je namreč tudi na Vogarju vse novih znanj željne poučevala o starodavni tehniki tiska. Mnogi so bili presenečeni, ko sta glavni »faci« akcije Gremo v hribe, Gregor in Andrej, napovedala golf turnir. Golf? V hribih? Pa saj ne mislita resno?! A kmalu so vsi nejeverni Tomažki že sodelovali in se neizmerno zabavali v streljanju oziroma brcanju žoge v deveto luknjo. »Hendikep« najboljših so bili trije streli. Si jih upaš izzvati? Na Šmohorju se hribski golf turnir namreč nadaljuje. Ne vemo, če se je gospod uredil za golf turnir, a vsekakor je bil prijetna paša za oči. V hribih namreč nismo vajenih večernih toalet, gospod Marjan pa je bil vsekakor oblečen za večerni ples. Po tihem smo pravzaprav ponosni, da se je za naš dogodek tako lepo očedil in s tem celotnemu dogajanju pridal nekaj malega »hribske« svečanosti. Poglej si fotogalerijo, najlepši "planinec" ti zagotovo ne uide. Ekipa planinskega društva Železničar Ljubljana ponovno ni razočarala. Tako vesele, razigrane, srčne in uigrane ekipe ne najdeš prav pogosto. Prav oni, pod taktirko Draga, so krivi za izjemno razpoloženje, ki je cel dan velo pred Kosijevim domom. V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je tekom celega dne vpisalo 507 planincev. Med njimi je bilo približno 180 takšnih, ki so potencialni kandidati za pridobitev naziva Častni Zlatorogov ambasador ponosa ali Zlatkov ambasador ponosa. Kako zelo smo ponosni! To je namreč rekordna številka in veseli nas, da vas je vedno več takšnih, ki sobote preživljate v naravi, v čudovitih slovenskih planinah ter s tem hkrati posredno pomagate k ohranjanju čim bolj neokrnjenega planinskega sveta. Namreč: za vsak vaš podpis Pivovarna Laško donira 1 euro lokalnemu planinskemu društvu, ki upravlja z dotično planinsko kočo za njihovo nadaljnje uspešno delovanje in vzdrževanje gorske koče. K temu znesku, v zadnjem primeru torej 507 eurom, doda še toliko, da najmanjša donacija znaša 1.000 eurov.

Za konec naj vas še zadnjič letos povabimo na dogodek Zlatorogove transverzale ponosa. Tam, kjer se ta vsako leto konča - doma. Na domačem hribu nad Pivovarno Laško - na Šmohorju! Prihodnjo soboto, 29. avgusta 2015, se pred planinskim domom na Šmohorju družimo z Manco Špik, ansamblom Prijatelji, Salomon ekipo, kolesarji (ne pozabite na tradicionalni kolesarski vzpon) in Laško pihalno godbo. Dobra volja zagotovljena. Vabljeni!